12 Ağustos 2016 Cuma

Sıla ve Demokrasi

Yan yana yakışan iki kelimeden oluşuyor bu yazının başlığı. Yakışıyorlar çünkü kendisi, ifade hakkını kullandı. Konuyu herkes bilmekte onun için hiç özet yapmayacağım. 

Öncelikle Demokrasi'nın tanımı nedir hep beraber bakalım. 

Demokrasi ; Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi. Kaynak da TDK güzel kardeşim. 

Demokrasilerde, halkın yani hepimizin egemenliği söz konusu. Benim de, senin de, onun da, cümlemizin de egemenliği var. Yani herkes dilediğini dilediği şekilde yorumlayabilir. Bunda hiçbir itiraz yok. Benim itiraz ettiğim nokta burası, bu kadın neden vatan haini ilan edildi? 

Hani Demokrasi Mitingiydi bu? Demokrasi mitingiyse bu şov denildiğinde neden saldırganlaştınız? Evet çok güzel şovdu. Demokrasi adı altına yatan bir "Tayyip Erdoğan" mitingiydi bana göre de. Şov olduğunu sizden aykırı görüşlere saldırarak ifşa ediyorsunuz. Yahu bu denli mi saldırgan ve hazımsızsınız? Ayran ve yoğurt öneririm, bir de sade soda. Hazımsızlığa iyi geliyorlar da, o bakımdan. 

Bu nasıl şov ya, insanlar öldü ve meclis bombalandı ama diyecekler o zaman 11 Eylül 2001 saldırısının da şov olduğunu kabul etmek zorundasınız. İster severek, ister başka yollarla ama kabul etmek zorundasınız. Ceset ve yararlı sayısıyla ve meclis bombalanmasıyla şovun ölçütünü yapıyorsunuz çünkü.

15 Temmuz'da Darbe Girişimi ; 265 kişi ölü, 1440 yararlı var. Kaynak 1, Kaynak 2

11 Eylül 2001 - İkiz Kuleler ve Pentagon Saldırısı ; 2.974 kişi öldü, 24 kişi kayıp. Yaralı sayısına ulaşamadım ama tahminen en az 15 Temmuz civarı kadardır ve 24 kişi de 15 yıldır kayıp, ortaya çıkmadılar. Onlarda ölü sayılmakta. Toplam 2.998 kişi öldü. Kaynak 1Kaynak 2

Şovun ölçütü kimilerine göre bu ve bana göre o saldırı bile şovdur. Çünkü, saldırıyı üstlenen Afganistanlı El-Kaide örgütüdür. Bu herifler dağın başında yaşıyorlar, bu adamlar nereden bilecek Allah aşkına uçak kullanmayı? Uçakları da pilotlar değil, gayette hava korsanları gayet mis gibi uçurmuşlardır. Akbinde ABD biz gibi geç değil, anında OHAL (Olağanüstü Hal) ilan edince üstüne bir de Pentagon, yani ABD Meclisi bombalandı. Bu hava korsanları El-Kaide'li mi? Ki El-Kaideli tevbe etmiş bir adam aynen bunları demiş videoda ; Ya bize bakın şu silah burada diyorlardı. Gidiyorduk o sahiden orada o silah, o kişi orada oluyordu. Şüpheleniyorum ama imanım ile bastırıyordum demiş herif. Ki bu adam, örgüt içinde yeri çok ciddi yüksekmiş. Cemre(Michael Sikkofield) ile konuşurken bu videoda tam da muhabbetin başladığı zamandan izleyebilirsiniz. Şahsi arkadaşım olan Cemre'ye buradan selam edeyim. Kaynataya öpücükler. 

Yani bu olayda bile şov var bana göre, 15 Temmuz'da da bana göre var ama bu şovu 15 Temmuz Darbeciği ve Arda Turan, yazımda da anlattığım gibi, Tayyip Erdoğan organize etmedi. Gülen parmaklı, ölü doğmuş çocuk misali bir tiyatroydu. Arda'ya kızıp biraz çaktım o yazıda tam darbe yazısı olmadı ama öyle olması daha iyi oldu zira "Darbe " kelimesinden herkes sıkıldı artık. Tayyip Erdoğan sadece krizi fırsata çevirmekte usta olduğu ve objektif olalım, iyi bir hitabet yeteneği olduğundan krizi kendi çıkarına göre fırsata çevirdi. Farkındaysanız insanlar ve çoğu AKP tabanı önceden "Başkanlığa karşı" tutum izlerken bu olaydan sonra "Ya, neden olmasın ki?" görüşüne hızlıca eğilim gösterdiler. Bakın Tayyip yaptı demiyorum darbeyi, bu darbeyi hiçbir lider kendi ordusuna asla saldırtamaz. Bu kısmı iyi okumak gerek zira yoksa ipin ucunu hepten kaçırırsın. Ancak kendisi krizi fırsata çevirdi. Şu an şirin demeçler vermesi ve halka yönelik aflar gelmesi işimize gelse de maalesef Başkanlık adına yapılan bir altyapı çalışmasıdır. Öyledir ki arka arkaya mitingler yapıldı. 

Bu yüzden Tayyip Erdoğan mitingleridir bunlar temelinde. Ama üstünde böyle somut olaylar olunca, insanlar olayı "Vatan, Millet" olarak algıladılar ki algılamakta haksız değiller çünkü medya dört bir koldan insanları dolduruşa getirmekte. Ancak, ülke maalesef 3-4 mitinge katılmakla, İstanbul'dan "Ölürüm Türkiyem lilili" demekle sevilmez. Ülkeni seviyorsan, ülkene somut hizmetler yapacaksın vergini ödeyeceksin, namuslu vatandaş olacaksın ve her görüşe mutlaka "Saygılı" olacaksın! Bu yüzden Sıla'ya da saygılı olunması gereklidir. Olmuyorsan yalancısın, riyakarsın. Kendisinin ekmeğine taş koyarsan da ya da taş koyanlara destek verirsen de karaktersizsin. Kadın inandığı görüşü söyledi hepsi bu. Kaldı ki, bu tipler de konserleri iptal eden belediyelere sanki Tesla kadar zekası varmışcasına ; "Onlar da demokratik hakkını kullandı." Öyle demokrasi olmaz yavrum.

Bir insan sırf senin dediğine ve görüşüne, "Bence şov. Bence yapay, samimiyetsiz. " vs. dedi diye ekmeğini engellersen o olmaz. Parada anlaşamazsın, menejeriyle sıkıntı çıkar, kendisi gelmeye gönülsüz tavır sergiler bunların hepsi haklı bir gerekçedir ama birisi sırf sana uymuyor diye , görüşüne zıt görüş bildirdi diye ekmeğe taş koyarsan bu dünyanın her yerine ve her demokraside haksız bir nedendir. Emek yemek için size mi minnet edecek ulan bu kadın doğrularını satıp, lakin etmedi. Helal olsun. Kırklareli belediyesi de Sıla'ya kucak açtı, takdir edilesi bir tutumdur. Demokrasi, hepimize lazım tek sizin tutumunuz demokrasi değildir. 

Ateiste de demokrasidir, Hristiyana da demokrasidir, Yahudiye de demokrasidir, deiste de demokrasidir, apateiste de demokrasidir, agnostiğie de demokrasidir, Türk'e de demokrasidir, Kürt'e de demokrasidir, Laz'a da demokrasidir, Çerkeze de demokrasidir, Gay'e de demokrasidir, Travesti'ye de demokrasidir, Lezbiyene de demokrasidir, Müslümana da demokrasidir. Kısacası da ya hep demokrasi, ya hiç demokrasi.

Çünkü haklın egemenliği, Tayyip Erdoğan'ın ve ona biat edenlerin ve sadece ona oy veren kesimin değil herkesindir. Sıla'ya saldıranlar da kusura bakmasınlar ama "Riyakar Demokrat" olmuşlardır. Demorkasinizde samimiyseniz, hepimize yetecek kadar demokrasi ve eşitlik var ama 14 yıldır samimi olmayan bir kitlenin samimi olmasını beklemek, çölde su aramayla eş değerdir. 

Bu yazıyı okuyunca kızdıysan, kızardıysan ve bana öfkelendiysen de, sana bir de hediyem var! Bana bu yazıdan ötürü kızacaklara da bu şarkıyı armağan ediyorum, sözleri de tepe tepe size gelsin ehehe. 


Haydi eyvallah ve AKP ve Demokrasi ile, Sıla ve Demokrasi kelimelerini yan yana koyup kıyasladığımda, açık ara Sıla ve Demokrasi kelimeleri daha uygun ve daha estetik duruyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder