20 Ağustos 2017 Pazar

Riyakârlık

Selamın aleyküm. Bugün en nefret ettiğim şeylerden birisine değineceğim. O da riyakârlık yani samimiyetsizlik.

İnsanlar öyle çekilmezdir ki. Haydi yine bana yapılan olursa benimkisine nefret ve kin diyelim. Ya Allah'a karşı yapılanlar, ya da birbirimize karşı ve birbirimizi "Salak" yerine koyarak yaptıklarımız ne olacak?

Allah'a karşı yaptıklarımız ; 

1- Zina yaparız ama cenabet gezmeyiz.

2- Farzı kılmayız ama bayram namazı denen uyduruk namaza sabah 6'sında kalkarız

3- Kurban keseriz, yarısını kendimiz yeriz.

4- Kestiğimiz kurbanı da Allah'ın yasakladığı faiz parasıyla satın alırız.

5- "Vallahi" deriz, nefsi isteyince anında yeminini bozarız.

6- Kur'an başımızın üstünde deriz, işine gelmediği konuda ayet atınca "Bana ayet atma!" deriz.

7- Evimizde Kur'an cidden yüksek yerlerdedir, ama hükümleri ayak altındadır.

8- Cuma namazına 3 kere gitmezsen kafir olursun ve kalbin kırarır diye rivayet türetiriz, namazdan sonra kalbi kırarmış birisinin yapması gerekenleri yaparız.

9- İnandığımız kitapta "Mescitlerde yalnızca Allah'ı anın." der, ama biz gider Muhammed ve İbrahim soslu namaz kılarız. 

10- Sırf Kur'an Arapça diye, namazı da Arapça kılarız ve dediğimizden de hiçbir şey anlamadan namaz kılar, o namazların kabul olduğunu zannederiz. 

11- Orucu neyi bozacağı Kur'an'da ayetlerle yazarken, biz gider hocalara danışır ve 1 ay boyunca onların cüzdanlarını, benzinlerini doldururuz.

12- Diyanetimiz 1 saat daha erkenden sahur yaptırır, buna da sesimizi hiç çıkarmayız.

13- Diyanetimiz camiyi iktidarın parti lokaline çevirir ama biz buna rağmen "Dilsiz" olup, o camide utanmadan namazımızı kılarız.

14- Maaş alan adamın arkasında da utanmadan namaz kılarız. İmam Arapça anamıza sövse de "Amin" deriz. 

15- Dua ederiz ama duanın olması için gereken çabayı göstermez ve her şeyi Allah'dan bekleriz. Tıpkı boş kaleye gol atmayı bekleyen beleş forvet gibiyiz.

16- Dünyalık yatırıma, milyon dolarlar harcarız ama iş "İnfak" etmeye gelince cebimizdeki bozukları veririz.

17- 10 saniye sonra bile her an ölerek, Tanrımıza ve her şeyin sahibi olan Allah'a doğru yol alma ihtimalimiz varken, sonsuza dek ölümsüz gibi yaşarız.

18- Allah'ı hayatımıza yön veren değil ve Tanrımız değil, sadece sembolik ilahımız yaparız ve hayatımıza hep "Hadislerin, Mezheplerin, Alimlerin ve Gavsların" yön vermesine izin veririz ve onları şirk aracımız yaparız. 

19- Kur'an'ın peygamberini de kendimize şirk aleti yaparız. Onun Kur'an'da yer alan şikayetinden ölene dek asla haberdar olmayız.

20- Yüce Allah ne derse değil, atalarımız ne derse doğru kabul ederiz.

Birbirimize karşı yaptıklarımız ; 

1- Başarıya açız. Bizim yapamadığımızı başkası yapınca, içten haset ve kin duyarız.

2- Sekse açız. Elin gavuruna mini giyiyor diye orospu der, kendi başörtülü kadınlarımızın her yerini röntgenleriz. Memlekette her mini ya da şort giyeni dövebilme gücünü kendimize hak görürüz. Halbuki baş başa kalsan, o kadına nefessiz tecavüz edersin sen katıksız orospu çocuğu. Ama annene küfür yok. Sen annenden bağımsız bir "Orospu çocuğu" olmayı başarmışsın. Annen seni görse, taş doğurmayı yeğlerdi eminim ki.

Hepimiz çok namuslu görüntüler çizeriz ama ilk fırsatta seksin dibini dibini vururuz kapalı kapılar ardında. Hiç beklemediğiniz tiplerden sapıklar ya da hiç beklemediğiniz kadının altında bir pornostar çıkar.  

3- Sevgiye ve sevilmeye açız. Reklamlarda, ya da bilimum toplu gösterimlerde, konuşmalarda hep bundan prim toplarız ama ilk fırsatta en basit şeyde bile kurşunlayıp, öldürmeye dek kavgaya gideriz. Sevilmeye de açız ki, sürekli sevgilimizden "Sevdiğine dair" aptal aptal ispatlar bekleriz.

4- Mutluluğa da açız. Hep mutluluğu isteriz ki bu gayet normal ama normal olan, kendi mutluluğumuz uğruna bazen en yakınlarımızın bile mutluluğunu hiçe sayarız.

5- İnsan olmaya açız. Çünkü hayvanların bile yapmayacağı bütün aşşağılık davranışları biz yaparız. Tanrısına, ilahına, alemlerin eşsiz ve biricik rabbi olan Allah'a karşı bile nankörüz.

Son olarak ;

En son yazımda, sizlerden "Ateist Argümanlara Yanıtlar 4" hakkında argüman fikri almak istemiştim. Onun hakkında da 2 kelam edeyim.

Hiç ilgi gösteren olmadı. Siz de haklısınız. Üstümden prim yapamazsınız ki, neyine ilgi göstereceksiniz. İnsanlar böyle leştir ve çekilmezdir işte. Çıkar yapacağınız bir olay yoksa, böyle aniden çok sevdiği bir olay ya da bir şey olunca ne yapacağını bilmeyen çocuk gibi koşar, düşer kalkar ama yine bana gelirdin. Bunu ikimizde biliyoruz. Kandırma beni. Zaten o yüzden insanlara güvenmiyorum. Sana da güvenmiyorum.

Sana değil yani, şahsi algılama. Algılarsan da algıla hacı. Allah'ın rızasını dair amel çabası olarak görmesem bunu, senin için asla kılımı dahi kıpırdatmazdım bunu da bil. Çünkü ben Müslüman olurken kimse benim için kılını kıpırdatmadı. Ben acı çekerken, hiçbiriniz yoktunuz ve hepiniz okul sıralarındaki amele muhabbetlerinden gayet mennun yaşıyordunuz. Ben rüyamdan ağlayarak uyanırken de yanımda yoktunuz hiçbiriniz. Olmak zorunda da değildiniz zaten. Şunu demeye çalışıyorum sadece size, bir insanın kötü gününde yanında değilseniz, siz o insanla ilişkinizi derhal kesin.

Hava güneşliyken herkes iyidir. Önemli olan yağmurlarda ve fırtınalarda sizin nasıl olacağınızdır ki çoğu kişi gider evine ve kaçar ortalıktan. Oysa ben yağmurlu havalarda da ıslanmak pahasına da olsa sorumluluk alırım. Çoğu zaman da o işin içine ederim ama çünkü biraz beceriksizim ehehe. 

Bu laflara kalbin kırılmasın. Sadece milletin söylemediğini, ben açık açık ve peşin peşin suratına söylüyorum. Tanımadığım bir insana değer veremem yani anlayışla karşıla ya da karşılama. Sövsen de bana hakkındır.

Dini iş yapınca, ilk işin isim olduğunu bana bir kez daha hatırlattığınız için de eyvallah. İsim Caner Taslaman olunca "Ooo reyiz, parti kur da oy verelim, harem kur da haremine girelim." oluyor.

Ne kadar seviyoruz lan kula kulcu olmayı. Sorsak onlar da Müslüman ama böyle olunmaz kardeşim. Kur'an ehli ve görüş haklı kimse ona destek vereceksin. Caner Taslaman, Emre Dorman, Yaşar Nuri Öztürk olunca balıklama atlamayacaksın. Onlar da insan çünkü. Onlar da hata yapar ve saçmalar. 

Kendimden biliyorum ki insan çok fazla saçmalar ve hata yapar.

İsmim "Sikli, mikli, amcıklı, sikkolu" bir şeyler koysaymışım keşke. Gerçi siz ona da özenti derdiniz. Ben biliyorum başıma gelecekleri çünkü. 

Neyse, önemli olan bu işlerde isminizin olması bu yazıyı en fazla 100-200 kişi ancak okur. Sizden zaten takdir beklemiyorum benim ödülüm inşallah Allah'ın rızası, merhameti ve hoşnutluğuyla hak ettiğim kademede cenneti olacak. Lakin insan çok yalnız hissediyor kendisini bazen ve arada motivasyon için insanlardan da destek görmeyi istiyor dürüst olmam gerekirse.

Neyse hacı, ismim yok benim. Sen beni siktir et ve bu kısma duygusallaşıp geleceksen de gelme. İçinden gelmek geliyorsa gel, yoksa hiç gelme. Zira ben Mevlana değilim.  

Haydi eyvallah.

2 yorum:

  1. Her şey güzel de ne olmuş para alan imamın ardında namaz kılmışsan? O yazları çocuklara Kuran öğreten, namazları kıldıran, hutbeleri okuyan, bir sorun varsa cevaplamaya çalışan din için çabalayan biri. Bunda bir hata görmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Böyle bir ayet var yalnız, onu ne yapacağız?

    "Sizden herhangi bir ücret istemeyenlere uyun. Onlardır doğruyu ve güzeli bulanlar." - Yasin 21

    Peygamberler dinden, kıldırdıkları hiçbir namaz, hiçbir "Dini vecibe" için 1 kuruş dahi almamışlar ve geçimlerini bambaşka şekillerde sağlamışlardır.

    "O yazlar" çocuklar yalan yanlış Kur'an öğrendiği için, yeni nesil "Agnostik, Deist ve Ateist" olmaya haklı olarak meyilli oluyor.

    YanıtlaSil