28 Nisan 2017 Cuma

Hayırlı Cumalar

Selamın aleyküm. Bugün malum Cuma günü ve Müslümanlar için güzel bir gündür. Çünkü bugün Kur'an ümmetinin günüdür. 

"Göklerdekiler ve yerdekiler o Melik, o Kuddûs, o Azîz, o Hakîm Allah'ı tespih ediyor. O Allah'tır ki, ümmîlere içlerinden bir resul göndermiştir de o, onlara Allah'ın ayetlerini okur, onları arıtıp temizler, onlara Kitap'ı ve hikmeti öğretir. Onlar bundan önce tam bir sapıklık içine gömülmüşlerdi. O resulü, ümmîlerden olup da henüz onlara katılmamış bulunan başka kimselere de gönderdi. O'dur Azîz, O'dur Hakîm. İşte bu, Allah'ın lütfudur ki, onu dilediğine verir. Allah, büyük lütfun sahibidir. Sırtlarına Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kutsal kitap parçaları taşıyan eşeğin durumuna benzer. Allah'ın ayetlerini yalanlayan topluluğun vücut verdiği örnek ne kötüdür! Allah, zulme sapmış bir topluluğu doğruya ve güzele ulaştırmaz. De ki: "Ey Yahudiler! Eğer insanlar arasında yalnız kendinizin Allah'ın dostları olduğunu sanıyorsanız, buna gerçekten inanıyorsanız, hadi ölümü isteyin!" Ama onlar, ellerinin üretip önden gönderdikleri yüzünden ölümü asla temenni edemezler. Allah, zalimleri bilmektedir. Şunu da söyle: "O kaçmakta olduğunuz ölüm, işte o, size mutlaka ulaşacaktır. Sonra, görülmeyeni de görüleni de bilene döndürüleceksiniz. O, size yapıp etmiş olduklarınızı haber verecektir."

Ey inananlar! Cuma günü, namaz için çağrı yapıldığında, Allah'ı anmaya/Allah'ın Zikri'ne koşun! Alışverişi bırakın! Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca hemen yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan nasibinizi arayın! Allah'ı çok anın ki, kurtuluşa erebilesiniz. Bir ticaret yahut oyun, eğlence görür görmez, dağılıp ona yöneldiler de seni ayaküstü bıraktılar. Onlara de ki: "Allah katında bulunan, eğlenceden de ticaretten de hayırlıdır! Ve Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır." - Cuma suresi 

1- Hadisleri baş tacı yapıp Kur'an'ı bırakan arkadaş, sana da hayırlı cumalar.

2- Kur'an'ı akletmeden ve sözde sorgulayan, etrafa "Kur'an'ı okudum da salak bunlar, Muhammed kendi eliyle yazmış işte yeaağ" diyen cahil cesaretli kardeş, sana da hayırlı cumalar.

3- Tasavvufa gönül veren de Geylani, Celaleddin, Yunus Emre, Ahmet Yesevi'yi çok sevenler, size de hayırlı cumalar.

4- Sahte peygamberlere, sahte mehdilere ve sahte mesihlere inananlar, size de hayırlı cumalar.

5- FETÖ ile zıtlaşınca o zaman tamamen siyasi ranta uyarak "Ya Mehdi yokmuş kardeş aslında dinimizde, pardon." diyen Diyanet İşlerine de hayırlı cumalar.

6- IŞID Sempatizanları, size de hayırlı cumalar.

7- Namazı "Dosdoğru" kılmasını bilmeden, tesbihlerin ve surelerin anlamını bilmeden, ağır ağır yerine 2 dakikada 4 rekatı bitirenler, size de hayırlı cumalar.

8- Hz. Muhammed, Muhammed ya da Muhammed peygamber dememize gönül koyup da, Hz. Muhammed (S.A.V), Hz. Ali (R.A), Hz. Musa (A.S) diyince ruhsal orgazm geçirenler size de hayırlı cumalar. 

9- Allahçılık oynayıp, hüküm koyan ve bir kişi ölünce onun için bilmeden, etmeden, amellerine bakmadan "Cehennem çukuruna gitti" diyenler, size de hayırlı cumalar.

10- Kabir Azabı, Peygamberden şefaat ve Kadercilik masallarına inananlar, size de hayırlı cumalar.

11- Buhari bizim için yer ve gök gibidir diyenler, size de hayırlı cumalar.

12- Kütük ağlatana inananlar, size de hayırlı cumalar.

13- Azraili kovana inananlar, size de hayırlı cumalar.   

14- Tağutu, Firavunu red edderek sonra 1954 model Firavunu sevenler, size de hayırlı cumalar.

15- Makadıma su kaçınca orucum bozulur, kan ile namaz abdestim gider diyenler, size de hayırlı cumalar.

16- "Kur'an'da namaz yok kieeğğğ karşim. Salat o salat, o da yardımlaşmadır." diyenler akıllı görünümlü cahiller, size de hayırlı cumalar.

17- Orucu yalnızca yemek ve susuzluk zannedenler, size de hayırlı cumalar. 

18- Benim kalbim temiz diyerek eyleme geçemeyenler, size de hayırlı cumalar.

Hepinize hayırlı cumalar. 

Bu 2 ayette bu 18 grubundan ister 1 tanesinde, ister hepsinde yer al hiç fark etmez. Benden sana gelsin ;

"İnsanlardan öylesi vardır ki, onun dünya hayatına ilişkin sözü senin hoşuna gider ve o, kalbindekine Allah'ı tanık tutar. Oysa ki o, düşmanların en yamanıdır." - Bakara 204

"Allah yalnız başına anıldığında, ahirete inanmayanların kalpleri nefretle ürperir; O'nun dışındakiler anıldığında ise hemen müjdelenmiş gibi sevinirler." - Zümer 45

Şimdi sana tekrardan hayırlı cumalar. 

Not ; Blog yazarı, burada olduğunca ironik ve retorik yapmıştır. Bu yazanlar gayet ciddidir ve yazar bu 18 kitleden de nefret etmektedir. Çünkü Allah'ın düşman dediğinden bu Mü'min olmayan çalışan Müslüman olan adam da düşman kesilmektedir. Bu yazarın kimseye eyvallahı yoktur. Çünkü bu adam, sadece Allah'a kuldur. 

Haydi eyvallah. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder